Index Vakbarát Hírportál

Óriási tao-varázslatot mutatott be Veresegyház

2018. május 18., péntek 14:52

Különösen érdekes húzást mutatott be a veresegyházi önkormányzat és a városi sportkör kettőse, írja az Mfor.hu

Először is idén április 28-án eldöntötték, hogy a város 264,5 millió forintért eladja a sportcsarnokát a Veresegyházi VSK-nak. Ezt nyilvános jegyzőkönyvbe is vették. A VSK tao-pénzből kívánta megvenni az ingatlant a kosárcsapata számára, mert újabban már ingatlant is lehet venni taóból.   

Majd egy bámulatos húzással három héttel később, május 15-én megtárgyalták a sportcsarnok értékesítésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárásukat. Itt hogy, hogy nem, pont a Veresegyházi VSK nyert 264,5 millió forintos ajánlatával. A másik két helyi pályázó, a Kucsa-Ker Kft. és a Veresmester Kft.

hogy egy nyilvánosan eldöntött győztessel kívántak versenyezni. Külön érdekes egyébként, hogy forintra ugyanannyit kínáltak, mint a VSK, csak a „költségmegfizetés százalékértékében" tértek el kissé, plusz az egyéb vállalásaikat értékelték kevésbé a veresegyházi döntéshozók. 

De itt még koránt sincs vége az egésznek. A város eleve tao-pénzből építette a sportcsarnokot 2017 áprilisától. Ennél azt állapították akkor meg, hogy 

az előzetes költségbecslés alapján a beruházás teljes bekerülési értéke bruttó 893 millió forint, melyhez a 30 százaléknyi önerőt, a veresegyházi önkormányzat biztosítja majd, 268 millió forint nagyságrendben. 

Tehát a VSK tao-pénzből pár millió híján épp annyit fizet a városnak egy évvel később, mint amennyi önerőt fel kellett mutatni 2017-ben a tao-pénzek lehívásához. Nem valóságtól elrugaszkodott dolog azt gondolni, hogy némi fifikával a tao-önerőt is a tao adja ezen a településen. 

De még jobb, hogy város és VSK kosárcsarnok iránti igényét némileg beárnyékolja, hogy a VSK-nak nem is volt kosárcsapata, az egész szakosztályt 2017 őszén hozták létre. A honlapjukon sincsen egyáltalán semmi most se kosárlabda címszó alatt, csak a 2017. decemberi tao-papírok. 

Ha valaki további szórakozásra vágyik, olvassa el a sportfejlesztési programjukhoz kapcsolódó leírásukat (pdf), ahol olyan mély elemzésekbe futhat bele, mint hogy a „Gazdasági hatásai nagyon pozitívan alakulhatnak rövid-, közép-, és hosszútávon is", vagy „A jövőben célunk egy kosárlabda csarnok kialakítása városunkban. Más számottevő kockázata nincs a jelenleg beadott 2016/2017-os évadra szóló sportfejlesztési programunknak" – írják 2017 végén.

Emellett az eleve vesztes pályázónak beálló Kucsa-Kert sem kell sajnálnunk, ők egy idén május 14-i jegyzőkönyv szerint szintén őrült szoros verseny mellett nyertek 75 millióért egy 8545 négyzetméteres ipari ingatlant a várostól.

Rovatok