Index Vakbarát Hírportál

A Főtaxi megvette a Budapest Taxit

2018. május 28., hétfő 11:32

A Főtaxi-csoport bejelentette, hogy megvásárolta a piac egyik jelentős szereplőjének, a Budapest Taxinak a taxi üzletágát. A tranzakció a cég szerint tovább erősíti a Főtaxi piacvezető pozícióját, a két társaság együttesen mintegy 2000 autóval fogja kiszolgálni utasait a továbbiakban.

A két cég a felvásárlás után is is önálló márkanév alatt fog működni, de közös rendszereket használnak majd. Mindez a Főtaxi közleménye szerint „a két vállalat közötti szinergiáknak köszönhetően a korábbinál is gördülékenyebb, gyorsabb és magasabb színvonalú ügyfélkiszolgálást fog eredményezni".

A következő hónapokban zajlik le a Főtaxi és a Budapest Taxi rendszereinek és folyamatainak egységesítése, ennek lépéseiről a Főtaxi-csoport munkatársai folyamatosan tájékoztatják majd az utasaikat és céges partnereiket. A két vállalat által korábban kötött szolgáltatási szerződések változatlan tartalommal érvényben maradnak. 

„A Főtaxi az elmúlt években rendkívül dinamikusan fejlődött: a flotta mérete megháromszorozódott, amivel párhuzamosan jelentősen emelkedett az utas- és fuvarszám. A Budapest Taxi megvásárlása nyomán ez a fejlődés újabb lendületet kap: várakozásaink szerint a tranzakciót követő csaknem 2000 autót számláló flotta segítségével tovább tudjuk növelni a teljesített rendelések számát, és még magasabb színvonalon tudjuk kiszolgálni utasaink igényeit”– írja a közleményben Mohl László, a Főtaxi igazgatóságának elnöke. 

A fővárosi taxis piacon már tavaly elindult a konszolidáció, akkor a 6X6 Taxi és a Taxiplus olvadt össze. Akkor a 6X6 egyik vezetője, Fárbás Tibor a Portfolio.hu-nak azt jósolta, hogy egy a folyamat folytatódni fog, a három nagyobb cég (a City Taxi, a Főtaxi és a 6X6) fölvásárolja majd a kisebbeket, amíg csak három szereplő marad a piacon. 

Rovatok