Index Vakbarát Hírportál

Tovább vizsgálódik a GVH a reptéri kartell ügyében

2018. június 1., péntek 17:35

Két hónappal meghosszabbította annak a kartellgyanús ügynek a vizsgálatát a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), amelynek érintettjei a Celebi Ground Handling, az állami tulajdonú Malév Ground Handling, és amelyben a gyanú árnyéka vetül a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójára, Szivek Norbertre is, írta a Magyar Hang.

A történetről az akkor még létező Magyar Nemzet írt március végén: a Transparency International (TI) a versenyhivatalhoz fordult, mivel szerintük

gyanítható, hogy a két cég vezetői többször is egyeztettek a Ferihegyen megforduló légitársaságok által kiírt pályázatokon.

Az üggyel kapcsolatban egyszer már feljelentést tett 2016-ban  Kisvári János, a Malév GH akkor leköszönő vezérigazgatója, de a hatóság akkor nem indított eljárást.

A márciusi beadványhoz viszont a Transparency hangfelvételeket is csatolt. Ezek egyikén Szivek Norbert, az állami MNV-vezér és Kisvári János beszélget. A másik két felvétel 2014 végén és 2015 elején készült, a magyar és a török cég vezetőinek egyeztetését rögzíti.

A felvételen Szivek leteremti Kisvárit, amiért a GVH-hoz fordult, a beszélgetés végén pedig az is elhangzik az MNV vezérének szájából, hogy a Malév GH csak nyert volna azzal, ha együttműködik a Celebivel. Szivek a felvétel szerint arról is beszélt, hogy a kartellezéssel kapcsolatos bejelentéssel Kisvári súlyos hibát követett el, idézi fel a Magyar Hang.

Rovatok