Index Vakbarát Hírportál

Elégedetlen a szakközépiskolákkal és a szakgimnáziumokkal a miniszter

2018. június 2., szombat 09:28

Felgyorsítják a szakközépiskola-szakgimnázium fejlesztési programot, az intézmények infrastruktúrája valóban elavult - jelentette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Magyar Hírlapnak adott interjúban.

A miniszter fontosnak nevezte, hogy kibővítsék a tanári gárdát ebben a kategóriában, és felvetette egy, a Klebelsberg-ösztöndíjprogramhoz hasonló program indításának lehetőségét ennek érdekében. "Meg kell fontolni azt is, hogy olyan diplomát adjunk ki, amelynek megszerzésével a hallgató egyúttal egy szaktanári oklevelet is kap, amennyiben vállalja a tanítást".

Az innovációs tárca fogja koordinálni az uniós fejlesztéseket is, és Palkovics László az interjúban kitért az Európai Bizottság azon kezdeményezésére, hogy a következő hétéves költségvetési időszakban kössék a jogállamiság követelményeinek meglétéhez az uniós kifizetéseket. "Ez egy tisztán politikai ügy, nem tartom sem fairnek, sem kivitelezhetőnek". Hozzátette, hogy hosszú vitára számít a témáról.

Palkovics László arról is beszélt, hogy a magyar tulajdonú vállalatok versenyképességének növelése érdekében fokozni kell hatékonyságot és a termelékenységet, és az egyik ösztönző a kis- és középvállalkozások adóterhének további mérséklése lehet, továbbá az, "ha valamennyi pénzbeli támogatási formánál feltétellé tesszük a hatékonyságnövelést".

Rovatok