Index Vakbarát Hírportál

Orbánhoz kerül a szerencsejátékok felügyelete

2018. június 15., péntek 08:51

A közvetlenül Orbán Viktor alá dolgozó, a választások után létrehozott Miniszterelnöki Kormányirodához kerül majd a szerencsejátékok felügyeletének feladata. Ezt a szerdán benyújtott 2019-es költségvetési tervezetből szúrta ki az Mfor.hu. A felügyeleti feladatokkal az is jár, hogy ezután

Orbán hivatalához folyik majd be a kaszinókoncessziókból származó pénz, amelyből jövőre 4,8 milliárd forint bevételt vár a költségvetés. 

Mindez kicsit furcsa, mert az amolyan harmadik kancelláriaként létrehozott Miniszterelnöki Kormányiroda (már van ugye Miniszterelnökség és Miniszterelnöki Kabinetiroda is) ezenkívül nem végez felügyeleti feladatokat, legalábbis nem tudni, hogy végezne. A legújabb hivatal azért jött létre, hogy Orbán Viktor még közvetlenebbül irányíthassa a kormány döntéseinek előkészítését és végrehajtását. 

A szerencsejátékok felügyeletét amúgy labdaként passzolgatják a minisztériumok: először a nemrég Pénzügyminisztériummá visszanevezett Nemzetgazdasági Minisztériumhoz tartozott, de onnan egy évvel ezelőtt a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz került. Ez a tárca viszont a negyedik Orbán-kormányban megszűnt, helyette lett az Innovációs és Technológiai Minisztérium, ami viszont nem viszi tovább a kaszinók felügyeletét. 

Rovatok