Index Vakbarát Hírportál

Megint népszerű lett a bulgáriai és egyiptomi nyaralás

2018. június 21., csütörtök 09:13

Az előfoglalási adatok alapján idén is horvát, a görög és a török nyaralóhelyek a legnépszerűbb külföldi utazási célországok, de visszaküzdötték magukat az élboly közelébe az egyiptomi vendéglátók is, és Bulgária és népszerűbb lett – tájékoztatta a Világgazdaságot Molnár Judit,  a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) alelnöke.

Az utazási irodáknál befizetők átlagosan egy hetet töltenek tengerparton, kulturális körutazásra pedig 10-12 napot szánnak. Egy egyhetes, charterjárattal elérhető tengerparti nyaralás átlagosan 150-250 ezer forintba kerül, az ötcsillagos, all inclusive ellátással kínált törökországi nyaralásokat 300 ezer forinttól kezdődően lehet eladni.

Évek óta egyre népszerűbb a teljes ellátás, és a mostani forintgyengülés is efelé hajthatja a keresletet, mert ezáltal tervezhetővé válik a nyaralás költsége. A forintgyengülés miatt ugyanakkor az irodáknak egyelőre nem kellett módosítaniuk a részvételi díjakat. A cikkből az is kiderül, hogy egyre többen utaznak egyéni szervezésben, és hogy a tengeri hajóutak iránti érdeklődés is nő. 

Arra lehet ugyanakkor számítani, hogy sokaknak a vártnál drágább lesz a tengerparti pihenés, az euróban fizetendő szállásdíj, az étkezés, az üzemanyag és a programok összességében már néhány tízezer forinttal többe kerülne.

Rovatok