Index Vakbarát Hírportál

200 millió forintot vihettek el a betörők a letelepedési kötvényes cégtől tavaly

2018. július 7., szombat 12:31 | aznap frissítve

Nagyjából kétszáz millió forintot vihettek el a letelepedési kötvényekkel kereskedő Arton Capital budapesti irodájából tavaly áprilisban, legalábbis a cég nemrég megjelent beszámolója alapján erre lehet következtetni – írja a G7.hu.

Az első hírek nagyjából félmilliárd forint eltűnéséről szóltak, konkrétumokat azonban eddig nem lehetett tudni. A nemrég közzétett 2017-es üzleti évről szóló beszámolóban az egyéb ráfordítás soron 217 milliót adott meg a cég, a káreseményeket pedig itt szokták jelölni a cégek. Az elmúlt években ebben a rubrikában 4-6 millió forintos összegek, ez alapján pedig arra lehet következtetni, hogy nagyjából kétszáz millió forintot vihettek el a cég budapesti irodájából.

A beszámoló alapján az is kiderül, hogy a cég nem volt biztosítva a betörés ellen, ugyanis ez esetben az egyéb bevételek sorba került volna ez az összeg, ott viszont csak 170 ezres tétel szerepelt.

A cégnek egyébként a betörés ellenére nem volt rossz éve: 294 millió forintos adózott nyereséget értek el, ami 64 millió forinttal több az egy évvel korábbinál, és a Rogán Antal évfolyamtársaként is emlegetett tulajdonos, Balogh Radosztina 290 millió forint osztalékot ki is vett a cégből.

Az üzleti siker ugyanakkor nem annyira látszik az Arton árbevételében, ami tavaly csak 79 millió forintot tett ki. A valós bevétel a lap cikke szerint 7,2 milliárd forint körül lehetett, azonban a különbözetet a cég átadta a az Egyesült Arab Emírségekben bejegyzett European Bond Program Management Consultancy nevű offshore cégének.

A betörésről itt és itt írtunk részletesebben.

Rovatok