Index Vakbarát Hírportál

Jön a nagy balatoni adórazzia

2018. július 13., péntek 07:02

Két nagy csoportra oszlik az ország ilyenkor nyáron. Az egyik szerint a balatoni vendéglátósok menjenek a fenébe az ezerforintos lángosukkal, aminek az önköltségi ára jó, ha 50 forint. A másik szerint viszont még egyetlen lángos se csinálta meg saját magát, vak az, aki nem látja, hogy a lángoshoz nem elég a liszt,a víz, a só, a cukor és az élesztő.

És van egy harmadik csoport, amelyik ilyenkor aktivizálja magát a Balatonnál: ők a Nemzeti Adó- és Vámhivatal revizorai. 

A Magyar Idők ír arról, hogy hétfőn indul az átfogó razzia, vendéglátóegységeket, ajándékboltokat, piacokat, strandokat keresnek fel, méghozzá több százan.

A balatoni razzia csak azokat a vállalkozókat éri majd meglepetésszerűen, akik a kő alatt élnek. Nem elég ugyanis, hogy megírta az újság, a NAV honlapján is elérhető, hogy az adott héten a hatóság hol és mit vizsgál. Valami azt súgja, sok büntetést fognak kiosztani.  A balatoni razzia előtt nem sokkal ugyanis a NAV-osok Budapest belvárosában ellenőriztek. Nos, akkor az ellenőrzött vállalkozások háromnegyedénél bukkantak súlyos jövedéki szabálytalanságokra, pedig ott is előre jelezték a razziát.

Rovatok