Index Vakbarát Hírportál

Németország vagy Hollandia kaphatja az európai Tesla Gigafactoryt

2018. július 30., hétfő 23:01

Meglehet a befutó az első európai Tesla Gigafactory helyének, írja a Wall Street Journal értesülése nyomán a Reuters: a Tesla-gyár Németországban vagy Hollandiában épülhet fel.

A WSJ szerint a Tesla célja az, hogy egy gyárlétesítményen belül készüljenek az Európába szánt autók és az akkumulátorok is, vagyis óriási beruházásról van szó, ami kapcsán már két német tartománnyal is egyeztettek a cég képviselői. Megegyezés  viszont még nem történt, egyelőre a tárgyalások korai szakaszában járnak.

Elon Musk, a cég vezérigazgatója júniusban arról beszélt, hogy Németországot preferálja a Gigafactory helyéül, egészen pontosan a német, francia határ mentén, a Benelux államokhoz közel képzeli el a gyárat. A németországi Pruemben, 30 km-re Belgiumtól és 100 km-re Franciaországtól már van egy európai részlege a Teslának.

A Tesla júniusban jelentette be, hogy Kínában húzza fel az első Amerikán kívüli Gigafactoryjét, az európai gyárért pedig a Külgazdasági és Külügyminisztérium is nagy erőkkel lobbizott – ha pontosak a WJS értesülései, sikertelenül.

Rovatok