Index Vakbarát Hírportál

Prémiumkategóriás sörrel hűsíti magát a forróságban a magyar

2018. augusztus 2., csütörtök 09:57

Az első fél évben 3,6 százalékkal nőtt a magyar sörpiac, de ennél is érdekesebb trend, hogy január és június között a prémiumsörök forgalma 30 százalékkal, a szuper-prémiumtermékek iránti kereslet pedig 50 százalékkal ugrott meg – mondta a Világgazdaságnak Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója. 

A sörszövetség igazgatója szerint átrendeződés érzékelhető a piacon, a prémiumsörök jobban fogynak, miközben a közép- és alsó kategóriás változatokat egyre kevesebben választják.

A sörszövetség igazgatója szerint a nyári hőség 3-5 százalékos növekedést hozhat a harmadik negyedéves sörfogyasztásban. A meleg fogyasztása gyakorolt hatásáról Bors Kata, a Heineken Hungária vállalati kapcsolatok és kommunikációs vezetője a lapnak azt mondta, 

egy átlagosnál melegebb hónap akár 15-20 százalékkal nagyobb sörfogyást is eredményezhet.

Bors Kata azt mondta, ha marad a jó idő, akkor a teljes évre vetítve csaknem 5 százalékos növekedésre számítanak a sörpiacon. Az idei sörszezon a szokásosnál hamarabb kezdődött, az átlagosnál melegebb és szárazabb április és május hatására már a második negyedév elején azt tapasztalták, hogy nagyon jól fogynak a sörök. A Heinekennél is azt tapasztalták, hogy a prémiumsörök fogyasztása nőtt leginkább, kismértékben a a mainstream lagerek forgalma is nőtt, viszont a gazdaságos sörök eladásai csökkentek.

A prémiumsörökön kívül jól fogytak még a radlerek és az ízesített sörök, amik csaknem 20 százalékos növekedést könyveltek el mind értékben, mind volumenben, de az alkoholmentes sörök forgalma is nagyot nőtt.

A sörpiacról részletesebben ebben a cikkben írtunk.

Rovatok