Index Vakbarát Hírportál

A Wizz Air gépei késtek a legtöbbet az Angliából repülő légitársaságok közül

2018. augusztus 6., hétfő 10:26

Az Egyesült Királyságból repülő légitársaságok közül a Wizz Air járatai késtek átlagosan a legtöbbet. A Polgári Légi Szállítási Hatóság (Civil Aviation Authority - CAA) adatai alapján a magyar légi társaság gépei tavaly átlagosan 23 percet késtek – írja a Guardian.

A 44 légitársaságot tartalmazó listán a Wizz Airt a Nowegian Air Shuttle, a Vueling Airlines, a Thomas Cook Airlines, és a BMI Regional követi. Az adatbázist 2000 járat adatai alapján állították össze, az átlag kiszámításához a pontos és a pontatlan járatok adatait is felhasználták, de a törölt járatokat kihagyták. A legpontosabb légi társaság a Scandinavian Airlines volt hét perces átlagos késéssel, de az Air France, Alitalia és a Delta Airlines is elég pontosnak számít a lista alapján. A teljes lista alapján az átlagos késés 15 perc volt.

A Wizz Air szerint a repterek infrastruktúrája és a nagy forgalom mellett a "különösen kemény téli időjárás" is hozzájárult ahhoz, hogy a járataik az Egyesült Királyságban többet késtek, mint más piacaikon. A légitársaság jelezte, hogy több intézkedéssel igyekeznek elérni, hogy pontosabbak legyenek, például nyolc gépüket fixen angol reptereket parkoltatják majd.

Rovatok