Index Vakbarát Hírportál

Kigyulladnak a BMW-k, 106 ezer autót hívnak vissza Dél-Koreában

2018. augusztus 6., hétfő 14:37

A BMW Group hétfőn bejelentette, hogy Dél-Koreában 42 modellből 106 ezer autót rendelnek vissza a szervizekbe, ellenőrzik és javítják a kipufogógázt visszavezető rendszert – írja az MTI.

Dél-Koreában január és július között több BMW motorja gyulladt ki, ezért indult a vizsgálat. A BMW egyébként már 2016 óta tud a problémáról, de csak idén júniusban találták meg annak okát.

A kiváltó ok kizárólag hardver természetű, semmi köze nincsen a motorvezérlő szoftverhez. Nem Korea-specifikus problémáról van szó, hasonló incidensek máshol is előfordultak már

- közölte Johann Ebenbichler, a BMW Group minőségbiztosítási alelnöke.

Elmondta, hogy a motorok begyulladását a kipufogógáz-visszavezető rendszer hűtőegységénél fellépő szivárgás okozta. A szakember ugyanakkor arra nem adott magyarázatot, idén miért csak Dél-Koreában gyulladtak ki BMW-motorok, de megnyugtatott, hogy keresik az okát. Már csak azért is, mert az autók azon része, ahol a problémát találták, a dél-koreai és az európai modellekben ugyanolyan.

A Reuters szerint idén 27 BMW motorja gyulladt ki Dél-Koreában, többnyire a BMW 250D modelljeinél. A kiégett kocsikról a közösségi médiában terjesztett fotók miatt Dél-Koreában már van olyan parkoló, ahova nem engednek be BMW-ket. A minőségbiztosításért felelős alelnök ugyanakkor elmondta, a feltárt probléma álló autónál semmiképp nem okozhat gondot.

Rovatok