Index Vakbarát Hírportál

Marihuánás itallal hódít a Heineken

2018. augusztus 9., csütörtök 15:23

Nagy bajban vannak a sörgyártók az Egyesült Államokban, mert az emberek már nem isznak annyi sört, különösen a fiatalok nem. A Heineken viszont most előállt valamivel, ami talán változtathat a helyzeten:

alkoholos malátás víz helyett marihuánás malátás vizet kezdett árulni.

Már ahol lehet, konkrétan Kaliforniában, ahol hat másik államhoz hasonlóan már legális a rekreációs marihuána fogyasztás, vagyis nem csak orvos írhat föl legálisan füvet, hanem bárki vehet és használhat. A Heinekennek pedig pont van egy kaliforniai sörmárkája, a Lagunitas, ami most előállt a Hi-Fi Hops nevű itallal, amiben nincs alkohol, nincs kalória, viszont van benne pár 5-10 milligramm THC dobozonként (két kiadásban lehet kapni, egy erősebben meg egy gyengébben). 

A Hi-FI Hops nem alkoholmentes sör, hivatalos megnevezése szerint "malátás szénsavas ásványvíz", ami így első ránézésre nagyon furának hangzik, a cég szerint mindenesetre az italnak IPA-s íze van. Az ital július végén került piacra és egyelőre csak pár kaliforniai füves boltban lehet kapni.  Egy három decis doboz THC-s víz 8 dollárba, vagyis 2200 forintba kerül, a Business Insider beszámolója szerint viszont így is viszik, mint a cukrot, a portál riportere az egyik üzletben már csak az utolsó dobozt tudta megvenni. 

Rovatok