Index Vakbarát Hírportál

Másfél milliárdot költenek vezetői bérekre a Paks II-nél évente

2018. augusztus 15., szerda 21:05

Körülbelül másfél milliárd forintot költenek évente a vezetői bérekre a paksi bővítést irányító állami cégnél, a Paks II. Zrt.-nél - derült ki az RTL Klub Híradójának összesítéséből.

A Paks II. Zrt.-nek 41 olyan vezetője van, aki bruttó két millió forintnál többet keres havonta.

A cég által közzétett közérdekű adatokból kiderült, hogy Lenkei István vezérigazgató havi 4 millió forintot keres, plusz 10% prémiumot kap, az évente 52 millió 800 ezer forint. Igazgatósági tagságáért külön pénzt kap, havi 690 ezer forintot. A vezérigazgató-helyettes havi 3,5 milliót kap, a hét igazgató havi hármat, a 28 osztályvezető pedig fejenként havi 2,2 milliót. Ők fizetésük 20 százalékát kaphatják meg prémiumként. Évente kapnak még plusz kéthavi fizetést, 432 ezer forint cafeteriát, és munkáltatjuk még az áramszámlájukba is beszáll 10 ezer forinttal havonta.  

A cég azt válaszolta az RTL-nek, hogy azért ilyen magasak a fizetések, mert magasan kvalifikált, hozzáértő, szakirányú végzettségű és megfelelő tapasztalattal rendelkező vezetőkre van szükség a cégnél, mert ez a magyar gazdaságtörténet legjelentősebb beruházása, és ezt a bérezésben is mérlegelni kell. 

 Az LMP közérdekű adatigénylést nyújt be, hogy mire mennyit költenek az állami beruházásnál.

Rovatok