Index Vakbarát Hírportál

Tiborcz összeállt Mészáros Lőrincékkel

2018. augusztus 23., csütörtök 11:02 | aznap frissítve

Jelentősen átalakul a Mészáros Lőrinc-féle Appeninn Holding Nyrt. tulajdonosi szerkezete és menedzsmentje, a Konzum-csoport és a Tiborcz István érdekeltségében lévő BDPST ugyanis stratégiai partnerségre lép.

A Budapesti Értéktőzsdén bejelentett tranzakciónak megfelelően

a Konzum PE Magántőkealap értékesíti a tulajdonában lévő, 20,59 százalékos részvénycsomagot a Tiborcz István érdekeltségében lévő társaságnak.

Az Appeninn Holding irányítása a 33,2 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkező Konzum-csoportnál marad. A társaság operatív vezetése két új taggal bővül: Tomcsányi Gábor vezérigazgató, Somfalvi Péter vezérigazgató-helyettes lesz.

"A következő időszakban a legfontosabb célunk az lesz, hogy a lehető legteljesebben kiaknázzuk a két társaság közötti szinergiákban rejlő üzleti potenciált” – mondta Tiborcz a közlemény szerint. Azt is írják, hogy a jövőben közös befektetéseket terveznek a régiós ingatlanpiacon. 

Tóth Judit vezérigazgató elmondta: a BDPST Group prémiumkategóriás ingatlanokra fókuszál, elsősorban leromlott állapotú, műemléki épületek helyreállítására. Az Appeninn pedig egyébként is éppen jól jövedelmező ingatlanokat keres, az elmúlt hónapokban például megszerezték a Club Aliga többségi tulajdonát, de például a Spar és az Aldi is már Mészároséktól bérel üzlethelyiségeket.

Az Appeninn a következő másfél-két évben további 69 ezer négyzetméter „A” kategóriás irodaépületet venne, 80-100 kiskereskedelmi egységet és több mint 35 ezer négyzetméter „A” kategóriás irodát fejlesztene.

Régóta beszéltek arról, hogy a turisztikai vonalon végzett, az üzleti ügyekben is szívesen részt vevő Orbán Ráhelt a Mészáros-birodalomból leginkább a szállodai szál érdekli. Azzal, hogy férje, Tiborcz István ilyen módon összeáll Mészáros Lőrincékkel, ez a törekvés is transzparensebbé válhat.

Rovatok