Index Vakbarát Hírportál

Új szolgáltató központot nyit a Ford

2018. szeptember 14., péntek 13:40

Új regionális szolgáltató központot nyitott az amerikai Ford pénteken Budapesten – írja az MTI.

Több, Európa összes piacát kiszolgáló árazási és gyártástervezési funkció mellett innen látják majd el az autóipari vállalat európai, közel-keleti és afrikai országainak HR-feladatait. 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a megnyitón elmondta, jövő év végére a Ford 700 munkatársat foglalkoztat majd Magyarországon, döntően diplomás, nyelveket beszélő fiatal szakembereket. Molnár Viktor, a Ford regionális igazgatója elmondta: az új irodával a Ford Magyarországon már három helyszínen van jelen, és 99 százalékban magyar munkaerőt foglalkoztat.

Az elmúlt öt évben a Ford egyre több európai és globális funkciót hozott Magyarországra. A magyar központba kerültek, illetve kerülnek át egyebek mellett a vállalat európai pénzügyi, árazási, gyártástervezési, termékmanagement, marketing és kontrolling feladatai, valamint több globális, a világ 41 piacát kiszolgáló feladatkör is.

Az új regionális HR iroda létrehozása része annak az átszervezési folyamatnak, amelynek keretében világszerte három központban centralizálódik a Ford teljes HR adminisztrációja, ezek egyike a budapesti. A vállalat magyarországi munkavállalóinak száma az elmúlt öt évben megháromszorozódott, az új szolgáltató központ munkatársaival együtt meghaladja az 500-at. Az év végéig várhatóan csaknem 600-ra, majd a jövő évben tovább nő a létszám.

Rovatok