Index Vakbarát Hírportál

A Tesco új lánca az Aldi és a Lidl babérjaira tör

2018. szeptember 21., péntek 09:57

Első körben 10-15 Jack's nyílik Angliában, működő Tesco-üzletek mellett, néha pedig helyettük - írja a BBC. Az új diszkontlánc egyértelmű válasz a két német cég, az Aldi és a Lidl előretörésére.

Az első üzlet egy korábbi bezárt Tesco helyén nyílt a héten Cambridge-ben, a másik pedig Lincolnshire-ben. Piaci elemzők szerint ugyanakkor a Jack's hosszú távú versenybe kezdett, mivel az országban már több mint 1300 Aldi és Lidl működik, összesen lefedve a piac 13,1 százalékát.

A Jack's-nél viszont azt ígérik, olcsóbbak lesz, mint a Lidl és az Aldi. Az üzletek 2600 féle terméket értékesítenek majd, messze kevesebbet, mint egy Tesco szupermarket, ahol 35 ezer terméket lehet kapni. 1800 féle saját, Jack's márkás termékük is lesz. Összehasonlításképp: az Aldi nagyjából 1800 féle terméket árul összesen. A Jack's-nél számolnak azzal, hogy piacra lépésük után a német versenytársak is átgondolják majd az áraikat.

A két riválishoz hasonlóan a Jack's üzletekben is lesz úgynevezett középső folyosó, ahol nem élelmiszereket, hanem használati tárgyakat árulnak, időszakos ajánlatokkal. Az élelmiszerlánc a nevét a Tesco alapító, Sir Jack Cohen után kapta.

Az élelmiszerláncok versenyében a Sainsbury-Asda összeolvadás miatt is várható átrendeződés, bár ezt az üzletet még vizsgálja a versenyhatóság.

Rovatok