Index Vakbarát Hírportál

60 milliót lopott ügyfelek számlájáról és eljátszotta a pénzt egy banki alkalmazott

2018. szeptember 25., kedd 11:00

Csalás miatt vádat emeltek egy banki tanácsadóként dolgozó férfi ellen, aki több mint 60 millió forint kárt okozott munkahelyének – tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség az MTI-t kedden.

A közlemény szerint a 37 éves kecskeméti férfi 2016 őszén három ügyfél számláira több alkalommal könyvelt le nagy összegű készpénz-befizetéseket, amelyekhez tényleges befizetés nem társult, és amelyekről a számlák tulajdonosai nem is tudtak. A vádlott ezután rövid időn belül ezeket az összegeket egy internetes fizetési rendszeren keresztül bankkártyával elutalta, a fiktív készpénz-befizetéseket pedig sztornózta. Így a nap végi záráskor nem volt hiány a pénztárban.

Egy negyedik ügyfél több mint 2 millió forintos banki betétjét annak tudta és beleegyezése nélkül feltörte, majd átutalta egyik ismerőse számlájára, ami valójában a vádlott irányítása alatt állt. Az ügyfelek közül ketten azt sem tudták, hogy a vádlott számlát nyitott nekik a banknál. A férfi a csalással szerzett pénzt az utalások során legális úton szerzett összegekkel keverte össze, és internetes szerencsejátékra költötte.

A büntetett előéletű, letartóztatásban lévő férfit a főügyészség üzletszerűen elkövetett, különösen nagy kárt okozó, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalással és minősített pénzmosással vádolja. Az ügyész azt indítványozta a bíróságnak, hogy ítélje a férfit börtönbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek és foglalkozásának gyakorlásától. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Rovatok