Index Vakbarát Hírportál

Dízelbotrány: a magyar volkswagenesek is beperlik a céget

2018. szeptember 27., csütörtök 11:17 | aznap frissítve

A Volkswagen-botrány kapcsán itthon formálódó pertársaság szervezői a napokban úgy határoztak, elindítják Magyarországon is a jogi eljárást – írja a Zoom.hu. 

"Megszületett a döntés, a Volkswagen-dízelbotrányban érintett hazai autótulajdonosok is perre vihetik ügyüket a német konszern ellen" - mondta a portálnak a pertársaságot segítő Surányi Péter, az Autómagazin egyik alapító-szerkesztője. Hogy pontosan mikor adják be a papírokat, mikor kezdődik el az eljárás, még nem tudta megmondani.

Surányi közlése szerint eddig csaknem 300-an jelentkeztek a pertársaságba, és ezt már megfelelő létszámnak tartották ahhoz, hogy belevágjanak a jogi eljárásba. De várják további autótulajdonosok jelentkezését is, amire lehet is esélyük, hiszen Magyarországon mintegy 50 ezer autó érintett a dízelbotrányban. 

Pár hete kezdődött meg a Volkswagen csoport kártérítési pere, amiben a befektetők összesen 3 billió forintnak megfelelő összeget (9,2 milliárd eurót) szeretnének kapni a dízelbotrány okozta károk miatt, álláspontjuk szerint ugyanis a cég vezetése már 2008-ban tudhatta, hogy nem fogják tudni teljesíteni a dízelautókra az USA-ban bevezetett károsanyag-kibocsátási követelményeket, és ezt közölni kellett volna a részvényesekkel.

Rovatok