Index Vakbarát Hírportál

Távozik az MVM egyik igazgatója

2018. október 8., hétfő 16:04

Három és fél év után távozott a Magyar Villamos Művek Zrt. kommunikációs és külügyi kapcsolatok igazgatói posztjáról Bentzik Réka, aki október 1-jéig volt vezető tisztségviselő a társaságnál - írja a 24.hu.

Bentzik Réka 2015-ben szóvivőként került az MVM tuladonosához, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-hez. (Egyébként az akkori MNV-vezető Szivek Norbert menyasszonya volt.) Szóvivősége után a vállalat egyik igazgatójaként dolgozott tovább. Tavaly az Origónak adott interjújábanelszólta magát és elmondta, hogy Rogán Antalék engedélye kellett az MVM-nek ahhoz, hogy 500 milliós támogatást adjon a Békemenetek szervezését intéző Civil Összefogás Fórumnak. Ezzel elárulta, hogy a Rogán tárcája alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal hagyja jóvá a költéseiket. Pedig a hivatalos kormányzati kommunikáció akkor az volt, hogy a kormánynak semmi köze sem volt a pénzhez, és az MVM teljesen függetlenül adta a félmilliárdot Bayer Zsolt és Csizmadia László szervezetének.

Szivek Norbert már augusztusban távozott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől, Seszták Miklós fejlesztési miniszter emberének számított, akit azonban a kormányátalakítás során menesztettek.

Rovatok