Index Vakbarát Hírportál

2,9 százalékkal nőtt a szálláshelyek forgalma augusztusban

2018. október 11., csütörtök 12:10

2018 augusztusában az előző év azonos hónapjához képest a külföldi vendégek száma 2,7 százalékkal emelkedett, és megközelítette a 740 ezret - tudatta a KSH. A külföldiek által eltöltött vendégéjszakák száma 0,2 százalékkal csökkent az előző évi magas bázishoz képest, de így is meghaladta a 2 milliót. A vendégéjszakák száma a szállodákban, panziókban és a közösségi szálláshelyeken emelkedett, az üdülőházakban és a kempingekben visszaesett.

A vendégéjszakák 70 százalékát realizáló szállodákban a növekedés mértéke 0,8 százalék volt. Minden második vendégéjszakát a Budapest–Közép-Dunavidék régióban töltötték a külföldiek, 3,4 százalékkal többet, mint az előző év azonos hónapjában.

A belföldi vendégek száma 5,6 százalékkal bővült, és meghaladta a 870 ezret. Az általuk eltöltött vendégéjszakák száma 5,7 százalékkal nőtt, megközelítette a 2,5 milliót. A vendégéjszakák száma mindegyik szállástípusban és a Tisza-tó kivételével mindegyik turisztikai régióban emelkedett. A legnépszerűbb régióban, a Balatonnál, 0,8 százalékkal több vendégéjszakát regisztráltak a szálláshelyek.

További részletek:

2018. augusztus 31-én az előző év azonos időpontjához képest:

2018. január–augusztusban az előző év azonos időszakához képest:

Rovatok