Index Vakbarát Hírportál

Luxusingatlanokat vásárolt az ukrán maffia Budán

2018. október 18., csütörtök 13:42

Az ukrán maffia megvetette lábát Budapesten: az "odesszai don" egymás után vásárolja fel az ingatlanokat a XII. kerületben. Erről pedig az önkormányzat semmit sem tud, írja a Napi.hu.

A lap információi szerint a felvásárolt hegyvidéki lakásokból a szokásos módon a tavaly májusban elhunyt Alexander Angert többet a lánya nevére íratott. Anna Angert, apja birodalmának örököse így több értékes telek tulajdonosa lett Budapesten, számítások szerint körülbelül egymilliárd forint értékben. Ingatlanokat vásárolta például a Pinty utcában, a Hunyad lejtőn vagy a Béla király úton. A lap érdeklődött a helyi önkormányzatnál is, akik azt válaszolták nekik, nem hallottak ilyenről, és azt mondták, nem is jellemzők annyira a környéken ukrán vevők, az Angert névvel pedig nem találkoztak. Erre megmutatták az odesszai donnal összefüggésbe hozható ingatlanok tulajdoni lapjait, amiben ott van az Angert név, erre azt mondták: csak az utóbbi két év adásvételeit vizsgálták át, a korábbiakat nem. Azt is mondták, végső soron amúgy is a kormányhivatal dönt.

Korábban arról írtak a BBC oknyomozó csapata alapján, hogy az ukrán maffia London méregdrága negyedében vásárolt fel egy csomó luxusapartmant. Az odesszai bűnözők a rendszerváltás után, a kilencvenes években kezdtek el vagyonosodni, ekkor vágtak bele az olajüzletbe, majd fegyvert és drogot is elkezdtek csempészni. A bűnbanda egyik főnöke Alexander Anger volt, a másik Genagyij Trukhanov, Odessza polgármestere.

Rovatok