Index Vakbarát Hírportál

Az állam szállodát épít a Fertő tavon

2018. október 26., péntek 08:40

Az állam építi a szállodát, amelyet a Fertőtó partjának 30 milliárdos fejlesztésének keretében terveznek a tó magyar oldalára – írja a Kisalföld.hu. 

Azt, hogy lesz szálloda sok egyéb turisztikai létesítmény, már nyár óta lehet tudni, a szálloda építését a megvalósítás II. ütemébe tervezték. Ha minden igaz, 2021-ig mintegy 30 milliárd forintból épülnek kempingek, új vitorláskikötő, sportpályák, éttermek, fogadók, utak, parkolók, egy nagy látogatóközpont és egy szálloda is. Így a tervek szerint a tó magyar oldala nem csak szezonálisan, hanem egész évben kihasználható lesz. A terveket a Közti Zrt. tervezőiroda készítette elő, a projekt megvalósításának közbeszerzése pedig már folyamatban van a Sopron–Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának beszámolója szerint.

Új elem a történetben, hogy a tervezett szállodát az állam építi majd – derül ki a Kisalföld önkormányzati közgyűlési beszámolójából. A cikk szerint az ellenzéki képviselők nem értették, hogy kerül az állam a projektbe. Az MSZP-sek szerint az állam által épített szálloda teljesen új elem az egyébként általuk is támogatott eredeti tervben, ezért a szavazásnál tartózkodtak. A Mi Hazánk két képviselője pedig mondván, hogy az országosan egyedülálló állami szállodaépítésben nem kompetensek a városi képviselők, inkább nem is szavaztak. Így a végeredmény 12 igen, négy tartózkodás lett, ketten pedig nem vettek részt a döntésben.

Rovatok