Index Vakbarát Hírportál

A katasztrófavédelem a sarkára áll: szerdától elszállítják a szemetet

2018. október 30., kedd 22:13

A szemétszállítás folytatását/újrakezdését ígéri szerdától az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Az OKF kedd este küldött egy rejtélyes közleményt, amelyet úgy dekódolhatunk, hogy a források rendelkezésre állnak ahhoz, hogy összegyűjtsék végre a szemetet Pest és Nógrád megye 116 érintett településén.

Kedden a Belügyminisztérium államtitkára, Kontrát Károly az LMP nyakába igyekezett varrni a szemétkáoszt, és azt mondta, felháborítónak tartja, hogy a Zöld Híd nem képes ellátni a szerződéses kötelezettségét, amelyet szerinte "vissza sem hajlandó adni". Az OKF főigazgatója pedig azt mondta, hogy felkészültek a szemétszállítás megszervezésére az ország bármelyik pontján, és képesek ellátni a szolgáltató feladatát.

Kedd este a katasztrófavédelem a következő négy dolgot közölte:

  1. a katasztrófavédelem a mai napon megtette mindazokat az intézkedéseket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy holnap, 2018. október 31-én folytatódjon a szemétszállítás Pest és Nógrád megye 116 településén.
  2. A holnapi munkavégzés megkezdésének előfeltétele a katasztrófavédelem szolgáltatásra kötelező határozata, amelynek átvételét a Zöld Híd Kft. ügyvezetője az október 30-án este a katasztrófavédelem központjában tartott találkozón megtagadta. Ennek ellenére a szolgáltatásra történő kötelezés hatályos.
  3. Arról, hogy melyik településen mikor viszik el a háztartási hulladékot, a katasztrófavédelem a főigazgatóság és a két megyei katasztrófavédelmi igazgatóság honlapján keresztül, közleményben tájékoztatja az érintett lakosokat.
  4. A szolgáltatás ellátásához szükséges források rendelkezésre állnak.

Mindebből tehát arra következtethetünk, hogy érdemes figyelni az OKF honlapját, onnan derül ki, mikor és hová megy a kukásautó.

FRISSÍTÉS!!!

Az OKF honlapján már meg is jelent néhány konkrét információ.

Eszerint a következő Nógrád megyei településeken "2018. október 31-től visszavonásig a hulladék elszállítása szükségellátás keretében történik":

Alsópetény, Balassagyarmat, Bánk, Becske, Bercel, Berkenye, Borsosberény, Cserháthaláp, Cserhátsurány, Csesztve, Csitár, Debercsény, Dejtár, Diósjenő, Drégelypalánk, Érsekvadkert, Felsőpetény, Galgaguta, Herencsény, Hont, Horpács, Hollókő, Hugyag, Iliny, Ipolyszög, Ipolyvece, Keszeg, Kétbodony, Kisecset, Legénd, Magyarnándor, Mohora, Nagyoroszi, Nézsa, Nógrád, Nógrádkövesd, Nógrádmarcal, Nógrádsáp, Nógrádsipek, Nőtincs, Ősagárd, Őrhalom, Patak, Patvarc, Pusztaberki, Rétság, Romhány, Szanda, Szátok, Szécsénke, Szécsény, Szendehely, Szente, Szügy, Terény, Tereske és Tolmács.

A következő Pest megyei településeken "2018. október 31-től visszavonásig a hulladék elszállítása szükségellátás keretében történik":

Acsa, Aszód, Bernecebaráti, Csomád, Csömör, Csörög, Csővár, Dány, Domony, Domonyvölgy, Erdőkertes, Fót, Galgagyörk, Galgamácsa, Gödöllő, Iklad, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Isaszeg, Kartal, Kemence, Kerepes, Kismaros, Kisnémedi, Kistarcsa, Kosd, Kóspallag, Letkés, Márianosztra, Mogyoród, Nagybörzsöny, Nagymaros, Őrbottyán, Őrbottyány üdülőtelep, Penc, Perőcsény, Pócsmegyer, Püspökhatvan, Püspökszilágy, Rád, Szada Szigetmonostor, Szob, Szokolya, Sződ, Sződliget, Tésa, Vác, Vácduka, Vácegres, Váchartyán, Váckisújfalu, Vácrátót, Valkó, Vámosmikola, Veresegyház, Verőce, Verőce üdülőtelep és Zebegény.

A hulladék elszállítását mindkét megye településein a korábbiaknak megfelelően, a lakosság által megszokott időpontokban végezzük - írta a katasztrófavédelem. A lakók által használható gyűjtőedények nem változnak. 

Rovatok