Index Vakbarát Hírportál

Lázár: Kérdés, miért vonatkoznak más szabályok a cigarettára, mint a drogra

2018. október 30., kedd 12:15 | aznap frissítve

Lázár János ismét megnyilvánult a nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztos szerepében. Ezúttal a saját Facebook-oldalára töltött fel egy videót, amelyben a kérdéssel foglalkozik, és egyben visszaszól Orbán Viktornak, aki hétfőn az Azonnali dohányzással kapcsolatos kérdésére azt válaszolta: bár ő nem dohányzik, nem tiltaná be a cigarettázást, mert 

a szabadság pártján áll. 

A videóüzenetben Lázár – aki legutóbb azzal kavart port, hogy azt mondta: a 2020 után születetteknek megtiltaná a dohányzást – azt fejtegeti, ha valaki a szabadságjogokra hivatkozik a dohányzás betiltásának ellenzésekor, akkor az a kérdés is felmerül, miért tiltjuk be a drogokat Magyarországon kőkemény eszközökkel. A dohányzás miatt évi 22 ezer honfitársunk hal meg, míg a drogoktól sokkal kevesebben. Lázár szerint kérdés, miért vonatkoznak különböző szabályok a két dologra. 

Az exminiszter, jelenlegi  nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztos azt is közölte, néhány héten belül a kormány elé tárja konkrét cigarettaellenes javaslatait. Szerinte ezeknek a dohányipar szereplői nem fognak örülni, a lakosság nemdohányzó többsége azonban annál inkább.

Kérdés, hogy a javaslatok közül a kormány mit fogad el 

– zárja az üzenetet. 

Rovatok