Index Vakbarát Hírportál

Már viszik is a szemetet Pest megyében – parancsra

2018. október 31., szerda 08:05 | aznap frissítve

Pest megye 116 településén függesztette fel a szemét- és hulladékszállítást a környék szolgáltatója. Két napig nem ürítették a kukákat. Kedden délután aztán az a döntés született, mielőtt közegészségügyi veszély alakulna ki, hogy a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság fogja megoldani a szemétkérdést.

A közleményükben nem írták, hogyan fogják megoldani, szerda reggelre azonban a szemétszállító közleményéből kiderült: a katasztrófavédelem „szükségellátás keretében kötelezte a Zöld Híd BIGG Nkft.-t, hogy szerda reggeltől a megszokott rendben kezdje meg a településekről a kommunális, azaz vegyesen gyűjtött hulladék elszállítását”. 

Erre a szükséges fedezetet szintén a katasztrófavédelem biztosítja saját forrásból.

A hulladékok elszállítását tehát minden érintett településünkön a korábbiaknak megfelelően, a megszokott időpontokban végezzük. Ezért kérjük, a mai naptól a szokásos szállítási rendnek megfelelően helyezzék ki gyűjtőedényeket az ingatlan elé!" – írja a Zöld Híd.

A hétfőn és kedden elmaradt szállítások pótlását is szervezik. Szerda délután az OKF közleményt adott ki arról, hogy immár ők szervezik és irányítják a dolgokat, "ennek köszönhetően ma minden olyan településre elindultak a hulladékszállító járművek, ahol ütemterv szerint szerdánként van szemétszállítás. Pest megye 17 és Nógrád megye 12 településének lakossági hulladékát gyűjtik ma össze".

Az OKF azt is közölte, hogy "a hulladékszállítást a következő napokban is a megszokott ütemterv szerint látják el, Pest megyében – az eddigiekhez hasonlóan – szombaton is dolgoznak. A katasztrófavédelem irányítása mellett az elmúlt napokban el nem szállított hulladékot is várhatóan napokon belül mindenhonnan begyűjtik. A katasztrófavédelem célja, hogy az emberek semmilyen változást ne érezzenek a szolgáltatás menetében, mindenhol a megszokott időben és módon történjen a hulladékszállítás."

Riportunkat alább olvashatják:

Rovatok