Index Vakbarát Hírportál

Magyar Idők: Lemondatnák Gémesi Györgyöt a szemétkáosz miatt

2018. november 5., hétfő 08:39

Hétfői ülésén lemondathatják Gémesi Györgyöt, az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás elnökét a Zöld Híd Kft. körüli szemétkáosz miatt – írja a Magyar Idők

Ez a társulás a tulajdonosa a Zöld Hídnak, annak a hulladékszállító cégnek, amely október 25-én bejelentette, hogy mivel nem kapta meg a neki járó pénzt az NHKV-tól, vagyis az állami kukaholdingtól, ezért a cég által kiszolgált 116 település nagy részéből nem tudja elvinni a szemetet. Végül múlt hét szerdán, október 31-én a katasztrófavédelem gondoskodott a szemét elszállításáról, az NHKV pedig még aznap megvonta a Zöld Hídnak adott megfelelőségi véleményét, és arra kéri a céggel szerződött önkormányzatokat, hogy szerződjenek egy másik szolgáltatóval.

A Magyar Idők úgy tudja, hogy az önkormányzati társulás ülésén az elnöki pozíciót betöltő gödöllői polgármester Gémesi mellett Gyenes Szilárdot, a Zöld Híd Kft. megbízott ügyvezetőjét is le akarják mondatni. A lapnak Hertel László, Sződ község polgármestere, a társulás korábbi elnöke és Fördős Attila, Vác kormánypárti polgármestere azt nyilatkozta, hogy

Gödöllő polgármesterének, valamint a kft. ügyvezetőjének további ténykedése katasztrofális helyzetbe sodorná a társaságot.

Azt mondták, az Észak-Pest megyei és Nógrád megyei régióban a hulladékszállítás leállásához évtizedes problémák vezettek, nem kapott megfelelő adatszolgáltatást az önkormányzati társulás többi tagja, valamint az NHKV. Emellett a kormánypárti lapnak nyilatkozó polgármesterek szerint a Zöld Híd eszközbeszerzései miatt a szolgáltatási díj kiugróan magas volt, ezért több önkormányzat saját szolgáltató céget hozott létre vagy kért fel a hulladékszállításra.

Rovatok