Index Vakbarát Hírportál

Az elmúlt 8 év legszebb közleményével adja át Nyerges a Közgépet Mészáros Lőrinc üzlettársának

2018. november 10., szombat 15:53

Pénteken számoltunk be arról, hogy rendkívüli állománygyűlésén jelentették be, hogy a tulajdonos Nyerges Zsolt eladta a Közgépet a kormány által favorizált Szíjj László cégének, a Duna Aszfaltnak. A Közgép éveken át volt a Simicska-birodalom zászlóshajója, főleg ameddig rengeteg állami megrendelést kapott. Az építőipari cég teljesítménye azonban jelentősen visszaesett, miután Simicska Lajos és Orbán Viktor között elmérgesedett a viszony.

Nyerges Zsolt a tegnapi hír után, szombaton egy kifogástalan, kordokumentummal felérő közleménnyel jelentette be a hírt:

„Sikeresen zárultak az üzleti tranzakciók, szakmai befektető működteti tovább a KÖZGÉP-et

Az elmúlt időszak tranzakcióit eredményesen lezártam. Egy befektető csak üzleti alapon tudja megítélni a cégek vásárlását vagy eladását, én pedig úgy érzem: jól szállok ki, szakmai és üzleti szempontból is sikeres üzleteket kötöttem.

A KÖZGÉP eladását kifejezetten eredményes és nyereséges üzleti döntésnek tekintem.

A Duna Aszfalt munkáját régóta ismerjük a piacról, és örülök annak, hogy egy ilyen kiváló szakmai befektetőt sikerült találnunk. Belépésük lehetőséget teremt a KÖZGÉP szaktudásának a továbbélésére, és garantálja a cég további működését. Kívánom az új tulajdonosoknak, hogy olyan sikeresek legyenek, mint mi voltunk!"

Nyerges Zsolt még nyáron vette meg Simicska Lajos cégbirodalmát, már akkor lehetett sejteni, hogy a cégek nem állnak meg nála, a napokban a Mezort. Zrt.-ről derült ki, hogy Mészáros Lőrinc köréhez került. Szíjj László és Mészáros Lőrinc tulajdonostársak egy horvát ingatlanfejlesztő cégben és magánemberként is összejárnak, októberben például együtt voltak Londonban a Chelsea-Videoton meccsen.

Rovatok