Index Vakbarát Hírportál

Újra brutális vásárlási őrület volt a szinglik napja

2018. november 11., vasárnap 22:19

Új eladási rekordokat döntött meg az Alibaba online bolthálózat a szinglik napján, írja a BBC. A kínai cégnél 85 másodperc alatt költöttek el egymilliárd dollárt, egyetlen óra alatt pedig 10 milliárdot. És ekkor még hátravolt 23 további óra. A nap végére 30,8 milliárd dollárt hagyott az Alibabánál a világ. Ez 27 százalékkal volt magasabb a tavalyi költésnél.

A Szinglik napját az Alibaba a nyugati Valentin nap ellentéteként indította be 2009-ben. Az eseményt gála előzi meg. Idén Mariah Carey, a cipővásárlási témát feldolgozó Cirque du Soleil és egy Beyonce-hasonmás lépett fel.

Az esemény évek óta rekordokat döntöget. A Bloomberg szerint a költések már meghaladják a Black Friday és a Cyber Monday összesített bevételét. Az eredetileg a kínai piacon indított akciót tavaly bővítették ki az Egyesült Államokra és Nagy-Britanniára.

Az Alibabának dinamikus fejlődése közepette nehézségekkel is szembe kell néznie. A piacon megjelentek a versenytársak, és az amerikai-kínai kereskedelmi háború sem tesz jót a kynai cégnek. Az Alibaba vezetője egyébként a leggazdagabb Kínai. Jack Ma vagyona egy év alatt 35 százalékkal, 39,1 milliárd dollárra nőtt. Az 54 éves vállalatalapító az elmúlt négy évben másodszor került a kínai lista élére. Jack Ma egyébként szeptemberben távozott a kínai mammutvállalat éléről. Az igazgatóságnak a tagja marad, de jótékonykodással akar foglalkozni a jövőben.

Rovatok