Index Vakbarát Hírportál

Leszavazta a Fidesz, hogy a parlamentben foglalkozzanak a lakhatási problémákkal

2018. november 13., kedd 14:04 | aznap frissítve

A DK-s Székely Sándor kilakoltatási és lakhatási válság felszámolását előkészítő eseti bizottság létrehozását kezdeményezte az Országgyűlésben, de a fideszes többség leszavazta az ötletét, vette észre a 444. Ebben egyébként semmi szokatlan nincs, 2010 óta gyakorlatilag szinte soha nem megy át semmilyen ellenzéki javaslat még akkor sem, ha politikailag ártalmatlannak látszik a Fidesz-KDNP-re nézve, és esetleg egyértelmű közérdeket szolgálna. 

A politikus szerint a bizottság létrehozására azért lett volna szükség, hogy javaslatokat tegyen "az utóbbi hónapokban tapasztalt növekvő számú kilakoltatás és az ennek következtében kialakított lakhatási válság megszüntetésére".

Székely szerint "miközben a kormány meghirdette a családok évét, a tél előtt kisgyerekes családokat fenyeget az a veszély, hogy utcára kerülnek és hajléktalanná válnak. Ma 100 000 embert érint ez a probléma, ami időzített szociális bombát jelent az egész ország számára".

A bizottság feladata lett volna felmérni a veszélyeztetett családok és egyedül élő emberek helyzetét, a kilakoltatások okait, javaslatokat kidolgozni az egyes veszélyeztetett csoportok problémáinak megoldására. 

A javaslatot a kormánypárti többség leszavazta, az 54 támogató szavazatra 112 nem szavazat jutott.

Rovatok