Index Vakbarát Hírportál

Hiba volt, elnézést kérünk, mondta az Alza a leértékelve is normál áras kávéfőzőről

2018. november 16., péntek 15:22

Frissítés: Péntek este, cikkünk megjelenése után az Alza az alábbi közleményt küldte szerkesztőségünknek: A cikkükben megírt De’Longhi kávéfőző ár kapcsán ezúton szeretnénk jelezni, hogy sajnos hibásan szerepelt a termék alapára honlapunkon, az valójában 49.990.- Ft, a Black Friday-akció keretében kínált kedvezményes ára pedig 39.990.- Ft. Az Alza mintegy 2500 terméket szerepeltet Black Friday kínálatában Európa-szerte, sajnos ezúttal ennél a terméknél helytelen adat szerepelt a magyar honlapon, a hibát javítottuk. A hibáért és az esetleges kellemetlenségért elnézést kérünk ügyfeleinktől!

Korábban írtuk:

Megszoktuk már, hogy a boltok igencsak etikátlan húzásokat engednek meg maguknak a fekete pénteki vásárlóőrület meglovagolása céljából, de ez az olvasónk, János által észrevett átverés az átlagosnál is pofátlanabbnak tűnik:

az Alza webshopjában egy olyan kávéfőzőt árulnak kivételes árengedménnyel 39 990 forintért, ami akció nélkül, vagy minimális akcióval is ennyibe, vagy akár kevesebbe kerül más boltokban.

Mutatjuk az egyik árösszehasonlító oldal által kidobott, véletlenszerűen kiválasztott boltot, ahol a termék elvileg 5 százalékos kedvezménnyel kapható olcsóbban, mint az Alzánál:

Az Alza - amely ellen már így is GVH-vizsgálat folyik pont a black friday kapcsán – tehát azt állítja, hogy a szerkezet ára eredetileg 92 520 forint, ami közel két és félszerese a rendes piaci árnak. 

Tanulság ismét: ne dőljenek be a gyanúsan nagynak látszó árengedményeknek, nézzenek körül, tájékozódjanak a reális árról vásárlás előtt. 

Rovatok