Index Vakbarát Hírportál

A polgármester fia is jól járhat a fűzfői tao-pénzekkel

2018. november 26., hétfő 14:29

A polgármester fia, Marton András és szörfklubja is jól járnának a balatonfűzfői strandröplabda pálya felépítésével, derítette ki a 24.hu.

A strandröplabda nemrég került fel a társasági adóból támogatható sportok listájára. Nem sokkal később egy bizonyos Balaton Sport Klub Kft. rögtön jelezte, hogy szeretne hat pályát kiépíteni a fűzfői közparton tao-támogatásból, nem messze a Balatonfűzfő Szörf Klub Sportegyesület által bérelt területtől. A dolog szépséghibája, hogy Marton András nem csak a szörfklub elnöke, de a Balaton Sport Klub Kft. megvásárlásában és átszervezésében is része volt. A röplabda pályákhoz tartozó klubház pedig a szörfösök területén belül épülne meg,

tehát felmerül a gyanú, hogy az egész pályázat, röplabdástól, klubházastól igazából a szörfösöknek kedvezne, akik saját bevallásuk szerint is régóta szeretnének egy klubházat.

Az a 24.hu által idézett jegyzőkönyvi rész is erre enged következtetni, ahol Marton András beszél az esetleges klubházról:

“Ezt így nem mondaná ki, hogy a szörfös klubház tao-pénzből épül meg, mert abból nem épülhet meg. A strandröplabdára kiélezve épül oda egy épület, amit használhatnak az ott sétálók is. Mosdóba el kell menniük, használhatják a szörfösök is. Valószínűleg minden Szörf Klub-tag be fog lépni ebbe a Sportlabda Kft.-be, és onnantól kezdve teljes joguk van ott részt venni.”

A területen egyébként Marton szervezésében fizetős rendezvényeket is szoktak tartani, a tervezett épület is erre a területre esne.

Marton azóta kilépett a Balaton Sport Klub Kft.-ből, ezzel szerinte elrendeződött minden esetleges személyét érintő aggály az ügyben. A 24.hu próbálta Martont a cégről és a társasági adóból épülő sportlétesítményről kérdezni, de ő azzal hárította el a kérdést, hogy már nem tagja a cégnek, bár kilépése óta többször is felszólalt a cég képviseletében.

Nem lát problémát a dologban Márton Béla polgármester se, Marton András apja, szerinte a fiának semmi haszna nem származik a dologból, és a beruházás csak a település gyarapodását szolgálja.

Rovatok