Index Vakbarát Hírportál

Óbudai cukrászüzemet záratott be a Nébih

2018. november 28., szerda 09:18

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Óbudai cukrászüzemet záratott be a Nébih

Port, pókhálót és csaknem 300 kiló szennyezett terméket találtak a rétest gyártó üzemben.

320 · Nov 28, 2018 09:18am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) visszavonta a Rétespont Kft. óbudai cukrászüzemének engedélyét, mert a bejglit és rétest gyártó üzem ellenőrzésekor műszaki, higiéniai és élelmiszerbiztonsági problémákat tapasztaltak, valamint találtak csaknem 300 kilogramm jelöletlen, nem nyomon követhető, vagy szennyezett terméket – derül ki a Nébih közleményéből.

Az épület alagsorában működő egység alapanyag raktárában beázott a mennyezet, valamint több helyiségben poros, pókhálós, hámló festékkel borított falak és csővezetékek fogadták a szakembereket.

A dolgozók piszkos, elhasználódott utcai ruhában végezték a munkájukat. A dagasztóhelyiségben – az előírásoknak megfelelő zöldség- és gyümölcs-előkészítő híján – ugyanabban a rozsdamentes, kétmedencés mosogatóban tisztították a citromot, almát és fejes káposztát, ahol a különféle használati eszközöket is.

A gépek, eszközök általánosságban takarítatlanok szennyezettek voltak. A sütőhelyiség ablakairól hiányzott a rovarháló, ideiglenes fényforrásként két, kábelre rögzített izzót használtak. A készre sütött, csomagolatlan réteseket szálkás, töredezett, nem tisztítható farostlapokon hűtötték. A különböző helyiségekben megfelelő elkülönítés nélkül tárolták az alapanyagokat, késztermékeket és a használt, szennyes rekeszeket.

Rovatok