Index Vakbarát Hírportál

A fűben látja a megváltást a Marlboro anyacége

2018. december 7., péntek 21:01

Úgy tűnik, tényleg komoly volt az egyebek mellett a Marlborót gyártó Philip Morrist is magáénak tudó Altria érdeklődése a fűbiznisz iránt, a héten felmerült pletykáknak megfelelően ugyanis a cég pénteken 1,8 milliárd dollárt invesztált a marihuánával foglalkozó kanadai Cronos Groupba – írja a CNN.

Az Altria ezzel a befektetéssel 45 százalékos tulajdonos lett a Cronosnál, a megállapodás értelmében pedig ez a következő öt évben 55 százalékosra is nőhet. A tranzakció rögtön pozitívan hatott az Altria részvényeire, két százalékot nőttek a tőzsdén a korai órákban, a Cronos-részvények árfolyama pedig több mint harminc százalékos növekedést produkált.

A Cronos Groupba való befektetés egy izgalmas új növekedési lehetőség az Altria számára.

– nyilatkozta a cég igazgatója, míg a Cronos vezetője arról beszélt, hogy az Altria a megfelelő partner számukra ahhoz, hogy megfelelően tudjanak növekedni a jövőben.

A marihuánával bizniszelő cégek egyébként azóta vannak a figyelem középpontjában, hogy Kanadában legalizálták a szert, illetve, hogy több amerikai államban engedélyezték a rekreációs célú használatát. Emiatt aztán több nagy cég elkezdte fontolgatni, hogy bevásárolja magát a piacra, a Coronát is birtokló Constellation Brands pedig már lépett is, több milliárd dollárt invesztált a szintén kanadai Canopy Growth nevű cégbe.

A Coca-Colát szintén hírbe hozták egy céggel, de október végén végül James Quincey igazgató véget vetett a találgatásoknak és kijelentette, egyelőre nem terveznek belépni a piacra. A Pepsi ugyanakkor például még nem vetette el teljesen az ötletet, és a befektetők is növekvő érdeklődésre számítanak, ugyanis a legtöbb, marihuánával foglalkozó cég árfolyama jelentősen nőtt péntek reggel.

Rovatok