Index Vakbarát Hírportál

Új budapesti taxitársaság indult

2018. december 17., hétfő 14:56

Új magyar taxitársaság indult Budapesten decemberben. A Taximot egy magyar magánszemély, Gáspár Botond András alapította 100 millió forintos jegyzett tőkével (Taxim Infinity Kft.) és kezdetben 50 autóval. A Taxim klasszikus taxitársaság, a sofőrök csak rajtuk keresztül dolgozhatnak, ha velük szerződnek.

Taxim-autót applikáción vagy telefonon keresztül lehet rendelni. Érdekesség, hogy ha applikáción keresztül rendel az utas autót, a cég vállalja, hogy az előre kalkulált viteldíjtól csak nagyon indokolt esetben tér el. Kérdésünkre Varsádi Viktor kommunikációs vezető példát is mondott arra, ha nem befolyásolható tényezők játszanak közre a fuvardíj növekedésében. “Ilyen például egy hótorlasz vagy egy tüntetés.”

A Taximnál nagyon figyelnek a sofőrök kiválasztására is, több lépésben szűrik őket és ha már munkába álltak, coachok és pszichológusok segítik őket. A Taxim sofőrjei egyenruhát is kapnak.

A cég sajtóközleménye szerint a Taxim járművei és maga a szolgáltatás is mindenben megfelel a taxikat szabályozó rendeletnek, sőt, egyedi fejlesztésű illat, márkázott zsebkendő és rossz idő esetén esőkabát is jár az utasoknak.

A magyar taxipiacon legutóbb idén májusban volt mozgás, akkor a Főtaxi vásárolta fel a Budapest Taxit.

A fővárosi taxis piacon már 2017-ben elindult a konszolidáció, akkor a 6X6 Taxi és a Taxiplus olvadt össze. Akkor a 6X6 egyik vezetője, Fárbás Tibor azt jósolta, hogy ez a folyamat folytatódni fog, a három nagyobb cég (a City Taxi, a Főtaxi és a 6X6) fölvásárolja majd a kisebbeket, amíg csak három szereplő marad a piacon.

Új belépés 2016-ban volt, akkor a Taxify észt utazásmegosztó app lépett a magyar piacra. Idén ősszel a Taxify úgy nyilatkozott, két év alatt kétmillió utazást bonyolítottak le, applikációjukat 250 ezren töltötték le. A tájékoztatás szerint a cég két évvel ezelőtt 20 autóval kezdte meg tevékenységét Budapesten, jelenleg pedig több mint 600 sofőrrel dolgoznak, a létszámot az év végére 700-800 főre szeretnék emelni.

Rovatok