Index Vakbarát Hírportál

Mészárosék milliárdos állami támogatással szállhatnak be a szigetelőbizniszbe

2019. január 4., péntek 09:02

Új céggel bővült tavaly év végén a Mészáros-birodalom, a Talentis Group Beruházásszervező Zrt. felvásárolta a szerencsi PIMCO Kft.-t, amely hamarosan állami támogatással üveggyapotgyárat építhet a településen – írja az Mfor. 

Az üveggyapotgyár beruházásával összefüggésben a PIMCO 2017. május 23-án kapott érvényes környezethasználati engedélyt 2022. május 31-ig. A hatóság oldalán elérhető engedélyeztetési dokumentáció szerint évi 13-14 ezer tonnás kapacitással működne a gyár, és 100 fő foglalkoztatását biztosítaná. A tervezett létesítmény önkormányzati területen valósulna meg, a 6,4 hektáros ingatlanra a 2030 szeptemberéig érvényes bérleti szerződést is megkötötte a PIMCO, de a bérleti díj nem derül ki a papírokból.

Az engedélyeztetési eljárást mindössze 42 nap alatt lefolytatta a hatóság, mivel 2016 év végén a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánította a beruházást.

Emellett a Nemzeti Befektetési Ügynökség 2016 szeptemberében 4 milliárd forintos támogatásban részesítette a projektet.

Mészárosék tehát a PIMCO-val egy olyan céget vásároltak, melynek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű projektje van, milliárdos állami támogatást élvez, és érvényes környezethasználati engedéllyel rendelkezik. Az engedélyeztetési dokumentációban foglaltak szerint a PIMCO – vagyis most már Mészáros – ezzel a beruházással

egy teljesen új piaci szereplőként kívánt megjelenni a hazai és az európai szigetelőanyag-gyártó ipar szegmensében is.

Rovatok