Index Vakbarát Hírportál

Megint a Ryanair lett a legrosszabb rövidtávú légitársaság

2019. január 5., szombat 09:51 | aznap frissítve

Hat éve zsinórban a Ryanair nyeri az Egyesült Királyság legrosszabb rövidtávú légitársasága címet az utasok véleménye alapján készült felmérésen – írja a BBC. 

A közvélemény-kutatásban 19 légitársaságot rangsoroltak, a legjobb 5 közé az Aurigny Air Service, a Swiss Airlines, a Jet2, a Norwegian és a KLM. A legnagyobb brit légicégek, az Easyjetet és a British Airwayst 11. illetve 15. helyre rangsorolták az utasok. 

A Ryanair megítélését valószínűleg a 2018 folyamán tartott rengeteg munkavállalói sztrájk miatt törölt járatok, illetve az azokért adott nem elégséges kompenzáció rontotta. De az sem tett jót, hogy az év folyamán 3 alkalommal is módosították a poggyászokra vonatkozó szabályokat. Az utasok elégedetlenek voltak az ülésekkel, a beszállási folyamattal, a kabinnal, valamint az étel- és italválasztékkal is – vagyis majdnem minden lényeges elemmel. 

Az utasok rossz véleménye ellenére a Ryanair továbbra is piacvezető a fapadosok között, ráadásul tavaly megdöntötte saját rekordját 141 milliós utasforgalommal, és így Európa második legnagyobb légitársasága lett. A háttérben az állhat, hogy az ír fapados még mindig nem annyira kényelmetlen, mint amennyivel olcsóbb és több helyre repül versenytársainál. 

Rovatok