Index Vakbarát Hírportál

Turkáljon velünk mások zsebében!

2019. január 9., szerda 07:28 | aznap frissítve

Egy korábbi cikkben azt kértük olvasóinktól, névtelenül osszák meg velünk, mennyit keresnek. Arra voltunk kíváncsiak, mindösszesen mennyire jön ki az az összeg, amit hazavisznek a hó végén, ha összeadjuk a legálisan és feketén kapott jövedelmeket, valamint a béren kívüli juttatásokat, bónuszokat – vagyis hogy tulajdonképpen mennyiből élnek havonta. (Azt kértük, hogy ha valaki szokott kapni nagyobb összegű év végi, vagy más apropójú jutalmat, azt is ossza vissza havi szintre, így érdemes azt is számításba venni, mely szakmákban valószínűbb ennek előfordulása.)

A kérdőív az érzékeny téma ellenére váratlanul népszerű lett, egy nap alatt

közel 47 ezren adták meg nekünk a fizetési és egyéb munkával kapcsolatos adataikat,

változatos iparágakból és pozíciókból. Így bőven lett muníciónk egy sorozat elindításához, amelyben olvasóink megbecsülhetik, milyen állásban mennyi lehet a fizetés. Íme a Nettólottó első része! 

(Figyelem, az app a csúszkát automatikusan a skála közepére, vagyis ebben az esetben 1 250 000 forinthoz teszi, ez ne tévesszen meg senkit!)

Hamarosan jelentkezünk a következő résszel, amelyből megtudhatja, mennyit tesz zsebre egy senior programozó, egy kőműves, vagy egy végrehajtó. 

(Borítókép: szarvas / Index)

Rovatok