Index Vakbarát Hírportál

Megvan a közszféra nagy sztrájkjának időpontja

2019. január 17., csütörtök 12:27 | aznap frissítve

Kihirdette a tervezett sztrájk időpontját a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete, az MKKSZ a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetével együtt 2019. március 14-re tervez munkabeszüntetést.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete, az Önkormányzati Köztisztviselők Szakszervezete, a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége és a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete csütörtöki sajtótájékoztatójukon 12 követelést fogalmazott meg a kormány felé.

A dolgozókat negatívan érintő kormányzati intézkedések, valamint az alacsony bérek miatt ősszel is több alkalommal tiltakoztak a szféra dolgozói, azonban a kormányzat akkor gyakorlatilag semmibe vette követeléseiket. 

Boros Péterné, az MKKSZ elnöke elmondta, hogy tájékoztatták Orbán Viktort arról, hogy a jogszabályoknak megfelelően előkészítették a munkabeszüntetést, valamint azt kérték Orbántól, hogy jelölje ki azokat, akik tárgyalnak a szakszervezettel. 

 Tarthatatlan, következetlen a bérpolitika és összekuszált bérrendszer,

fejezte ki felháborodását az MKKSZ elnöke.

Arról, hogy mi kell Magyarországon egy sztrájkhoz, itt írtunk  részletesebben. A magyar szakszervezeti mozgalmat pedig  ebben a cikkben mutattuk be.

Rovatok