Index Vakbarát Hírportál

Állami óriásvállalat sem akarja kihasználni az új túlóratörvényt

2019. január 18., péntek 16:30

Bangóné Borbély Ildikó megkeresésére beérkezett az első rabszolgatörvényt elutasító nyilatkozat az egyik legnagyobb állami vállalattól, írja közleményében az MSZP. A párt közlése szerint a Magyar Villamos Művek Zrt. vezetőjéhez a hét elején fordult hivatalos levélben az MSZP képviselője, majd az összes parlamenti ellenzéki párt együtt vitte el a nyilatkozat-tervezetet a cégvezetőhöz.

Az MVM elnök-vezérigazgatója, Kóbor György péntek délután az alábbiakról tájékoztatta az MSZP frakcióvezető-helyettesét, írják a szocialisták: 

"A Csoportszintű Kollektív Szerződés az adott évben elrendelhető rendkívüli munkavégzés felső határát háromszáz órában határozza meg. Társaságunk jelenleg nem tervezi, hogy az évi háromszáz órás felső határon túli rendkívüli munkavégzést rendeljen el a munkavállalók számára, és nem is tettünk ilyen irányú munkaszervezési lépéseket."

A december közepén botrányos körülmények között megszavazott túlóratörvényről, amely miatt több ezres tüntetések is voltak, itt olvashatja  összegyűjtött cikkeinket.

Rovatok