Index Vakbarát Hírportál

Csaknem 20 százalékot esett az Est Media Vajna halálának hírére

2019. január 21., hétfő 13:50

Csaknem 20 százalékot zuhant hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén a vasárnap elhunyt Andy Vajna tulajdonába tartozó Est Media részvényeinek árfolyama. A részvény pénteken 139,5 forinton zárt, hétfőn viszont hirtelen 112 forintra gyengült az árfolyam.

Andy Vajna az AV Investments Kft.-n és a Dynamopest Kft.-n keresztül a Társaság 5,21 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkező tulajdonosa volt.

Az Est Media a 2008-as válságtól lejtőre került, és végül teljesen kiürült, Andy Vajna tavaly októberben szerzett öt százalékot meghaladó mértékű befolyást a cégben. Vajna nem árulta el, hogy mik a tervei a céggel, de a befektetők ennek ellenére arra számítottak, hogy megéri megvenni a cég papírjait, így az Est Media részvényei idén 1, az elmúlt egy évben 115 százalékot emelkedtek. 

Hétfőn az Est Media és a cég többségi tulajdonosa, a Park Teniszklub közleményt adott ki, amiben részvétüket fejezik ki, valamint azt írják, "a cég piaci pozícióját és korábban közzétett stratégiai terveit, szándékait ez a sajnálatos haláleset érdemben nem befolyásolja", de ez alapján egyelőre úgy tűnik, hogy a befektetőket ezzel nem sikerült megnyugtatni.

Rovatok