Index Vakbarát Hírportál

Mészáros Lőrincék informatikai cége 900 milliós megbízást kapott a MÁV-tól

2019. február 12., kedd 18:04

A tőzsdei 4iG Nyrt. nyerte a MÁV nagy informatikai tenderét. Korábban Homolya Róbert, a MÁV elnöke azzal került be a hírekbe, hogy ő is látható volt azon az adriai luxusjachton, ahol sok időt töltött idén nyáron a NER-elit. Ebben akkor nem látott a felügyelő miniszter semmi kivetnivalót. Borítékolhatjuk: most sem fog.

A tőzsdén jegyzett 4iG Nyrt. 900 milliós megbízáshoz jutott a MÁV egyik projektjében – írja az MTI.  A 4iG nyílt közbeszerzési eljárás eredményeként kötött szerződést a DXC Technology Magyarország Kft.-vel, a projekt fővállalkozójával a MÁV INKA2 projektjének megvalósítására.

Az informatikai vállalat közleménye szerint a projekt célja a MÁV hatékonyabb működésének biztosítása, informatikai alkalmazásainak konszolidációja. A szerződés értéke 900 millió forint plusz áfa. A projekt európai uniós forrásból valósul meg. 

Homolya Róbert MÁV-elnök, aki korábban közlekedéspolitikáért felelős államtitkár volt, a nyáron az Átlátszó.hu emlékezetes cikke alapján együtt hajókázott egy hatalmas luxusjachton kormányközeli üzletemberekkel. 

szabadságát mindenki úgy tölti, ahogy akarja

– ezt a választ kapta az RTL Klub Híradója a MÁV-ot felügyelő miniszter sajtóosztályától, amikor rákérdezett arra, hogy nincs-e ebben az utazásban valami különös.

Rovatok