Index Vakbarát Hírportál

40%-kal drágul a tokiói olimpia megnyitója és záróünnepsége

2019. február 15., péntek 11:37

Jelentősen, mintegy 40 százalékkal nőtt a jövő évi tokiói olimpia megnyitójának és záróünnepségének költségvetése - derül ki a szervezőbizottság által nyilvánosságra hozott adatokból, írja az MTI.

Muto Tosiro, az előkészületek vezetője pénteken azt közölte, hogy a két ceremónia összesen 118 millió dollárba fog kerülni. Amikor a japán főváros megkapta a rendezés jogát 2013-ban, ez a szám még csak 82 millió volt. Muto ezzel együtt azt mondta, az operatív büdzsé nem változik.

Tokió takarékos olimpiát ígért, de hiába igyekezett, ez nagyon nem jött össze: a jelek szerint még valamivel drágább is lesz, mint a londoni és riói játékok. Bár Rióval ellentétben itt nem kell attól tartani, hogy valami nem készül el, és Szocsival ellentétben nem lesz az oligarchák pénznyelője a projekt, azért vannak problémák. Például hogy elviselhetetlen meleg lesz, és talán 13 metróvonal és 882 vasútállomás sem lesz elég a tömegnek. Tokió mindent beleszámítva legalább 20 milliárd dollárt költ a játékokra, erről részletesebben ebben a cikkben írtunk.

Rovatok