Index Vakbarát Hírportál

Leállt a világ legnagyobb Nutella-gyára

2019. február 21., csütörtök 13:31

A világ teljes nutellamennyiségének negyedét megtermelő normandiai Nutella-gyárban ideiglenesen leállt a termelés, mert probléma volt a termékek egyik összetevőjének minőségével, bár azt nem lehet tudni, hogy pontosan melyikkel, és hogy mi a probléma - írja a The Local francia kiadása.

A francia gyár olasz tulaja, a Ferrero szerdán közölte, hogy "elővigyázatosságból" döntöttek a termelés leállítása mellett, de azt is megjegyezték, hogy a fogyasztóknak nem érdemes izgulniuk a Nutella vagy más Ferrero-termékek minősége miatt, mert azokat nem érinti az a hiba, ami miatt leállították a termelést.

"Egyelőre annyit mondhatunk, hogy a boltokban lévő termékeinket nem érinti a döntésünk, és a partnereink ellátásában nem lesz fennakadás" - nyilatkozta a Ferrero francia leányvállalata. A francia gyárban a termelést a minőségellenőrök szokásos vizsgálatát követen állították le, ugyanis a Nutellában és a Kinder Buenóban is megtalálható egyik hozzávalóval nem volt minden rendben. A vizsgálat elvileg már a hét végére lezárul, és ez követően derül majd ki, hogy mikor indul újra a termelés.

Rovatok