Index Vakbarát Hírportál

A Takarékbank bejelentkezett a Budapest Bankért

2019. március 19., kedd 21:23

Vida József, a Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatója lehetségesnek tartja, hogy a Takarékbank kérőként megméreti magát a Budapest Bank privatizációjakor, ha erre lehetőség lesz. Vida, aki kedden az Inforádió Aréna című műsorában volt vendég, azt mondta, minden lehetőséget meg kell vizsgálni, írja az MTI.

A bankvezér emlékeztetett arra, hogy 2018-ban döntés született arról, hogy 2019 végére a takarékok fúziójával egy megújult, univerzális nagybank jön létre, amelynek mintegy 750 bankfiókból álló hálózata a legnagyobb lesz az országban, másfélszerese a sorban utána következő kereskedelmi bankénak. Céljuk, hogy 15 kilométeres körzetben mindenki elérje fiókjaikat.

A Budapest Bank eladásáról január végén döntött a kormány. A privatizációról annyit lehet tudni, hogy az Orbán Viktor által aláírt rendelkezés szerint Bártfai-Mager Andrea, nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter lesz a feladat felelőse, és hogy a bankért 2015 júniusában kifizetett 700 millió dollárt, vagyis akkori árfolyamon 196 milliárd forintot várják érte.

 A Takarékbank már akkor is felmerült lehetséges vevőként, ahogy a Budapest Bank, az MKB és a Takarékbank összeolvasztásának ötlete is.

Rovatok