Index Vakbarát Hírportál

24,8 milliárdos profitot ért el Mészáros Lőrinc tőzsdei óriáscége

2019. április 9., kedd 19:11

Piaczárás után közzétette a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján 2018. évi konszolidált éves jelentését a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global Nyrt. A vállalatcsoport 54,1 milliárd forintos működési bevétel mellett 24,8 milliárd forint adózott eredményt ért el. Az Opusnál tavaly zajló tőkeemelésnek köszönhetően a társaság saját tőkéje egy év alatt tizennyolcszorosára, 280 milliárd forint fölé nőtt.

A napokban Mészáros másik tőzsdei óriáscégének eredményei is kijöttek, a Konzum 28,2 milliárdos nettó árbevétel mellett 6 milliárd forintos nyereséget ért el. Kedden pedig bejelentették a két tőzsdei óriáscég, vagyis a Konzum és az Opus összeolvadásának részleteit is.

A Mészáros-cégbirodalom részeit összefogó két tőzsdei vállalat összeolvadásáról már egy ideje szó van, sőt, már azt is pletykálják a piacon, hogy az új vállalatot Mészáros Lőrinc idősebbik lánya, a két cég vezetésében már jelenleg is részt vevő  Mészáros Beatrix lesz .

(Borítókép: Mészáros Lőrinc a Wamsler SE anyavállalata az Opus Global Nyrt. többségi tulajdonosa beszédet mond 2018. március 27-én. Fotó: Komka Péter / MTI)

Rovatok