Index Vakbarát Hírportál

Öltözködési tippekkel is harcolna a kormány a hagyományos értékek romlása ellen

2019. május 2., csütörtök 10:16

A kormány kommunikációjában az utóbbi időben kiemelt szerepet kap a családok és a gyermekvállalás támogatása. Az egyik ilyen a 6,17 milliárd forint uniós pénzből megvalósuló Családbarát ország projekt is.

Az ismertető szöveg szerint a projekt

az erősödő individualizmus, a hagyományos értékek romlása, a kedvezőtlen demográfiai tendenciák, és a házasságok számának csökkenése ellen lépne fel.

Hadházy Ákos parlamenti képviselő (független, korábban LMP) szerint azonban az EU-s pénzből megvalósuló projekt valójában bújtatott kormánypropaganda, és arról sincs meggyőződve, hogy a források megfelelő módon vannak felhasználva.

A képviselő többek között azt nehezményezi, hogy a program keretében megvalósul több elsőre hallásra igen furcsa program is, például:

Hadházy már korábban is kétségeket fogalmazott meg a programot megvalósító Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft.-vel kapcsolatban. Furcsállja, hogy a közhasznú kft. Magyar Vitorlás Központ Nonprofit Kft.-ként volt bejegyezve, sőt a cégtörténetet böngészve az is kiderül, hogy a céget "ZÁNKA-TOURS" Pénzügyi Szolgáltató Kft. néven alapították.

A Családbarát országról már korábban is esett szó, az Abcúg írt a Család- és karrierközpontokról, ahol a kisgyerekes nők munkavállalását támogatnák 14 milliárd forintból. Maga a program 2017-ben került be a köztudatba azzal, hogy 6,17 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatású projektre egyedül a Családbarát Ország (CSBO) Nonprofit Közhasznú Kft. pályázhatott

Rovatok