Index Vakbarát Hírportál

Újabb milliárdos tendert nyert el Mészáros Lőrinc informatikai cége

2019. május 21., kedd 19:44

Ha ilyen ütemben nyeri el a tendereket Mészáros Lőrinc informatikai cége, akkor hamar túlszárnyalja az idei első negyedévben bemutatott 1717 százalékos profitnövekedését is. A felcsúti gázszerelőből hipp-hopp az ország második leggazdagabb emberévé avanzsáló mindenvevő vállalkozó által 2018-ban megszerzett 4iG Nyrt. ugyanis májusban már két zsíros állami tendert is megnyert, kedden pedig

1,3 milliárd forint értékű szerződést írt alá a NISZ Nemzeti Infókommunikációs Szolgáltató Zrt.-vel

Ezzel csak májusban 6 milliárd forintnyi állami tenderben volt győztes.

A cég az MTI-hez eljuttatott közleményében ismertette, hogy a konzorciumban kötött megállapodás alapján a 4iG 1,297 milliárd forint értékben szállíthat Oracle licenszeket és az ahhoz szükséges gyártói terméktámogatást a főleg a közszféra informatikai infrastruktúrájáért felelős NISZ-nek, illetve háttérintézményeinek. A siker záloga a közlemény alapján abban rejlik, hogyaszondja:

A 4iG Nyrt. az Oracle kiemelt partnere, a magyar IT-nagyvállalat átfogó és naprakész technológiai ismeretével teljes körű szolgáltatást nyújt a világcég üzleti megoldásainak tervezésében, kiépítésében, telepítésében, üzemeltetésében és támogatásában.

A 4iG Nyrt. Részvényei abban a pillanatban 1000 százalékkal megdrágultak, hogy kiderült, Orbán bizalmasának kezébe kerül a cég, de a részvények ára továbbra is meredeken emelkedik; kedden 4095 forinton zárták a kereskedést, 2,38 százalékkal - 95 forinttal - magasabban a előző záróárnál.

Rovatok