Index Vakbarát Hírportál

Hivatalosan bejelentette a 4iG, hogy az MNB-től akar pénzt szerezni

2019. augusztus 8., csütörtök 11:07

Rendkívüli tájékoztatást tett közzé a Budapesti Értéktőzsde honlapján a 4iG részvénytársaság. A cég hivatalosan közölte, amit már korábban is sejteni lehetett: jelentkezik az MNB Növekedési Kötvényprogramjába.

A közlemény szerint a társaságnak az NKP-ban való részvételéhez szükséges előkészületek folyamatban vannak, a részletekről pedig későbbre ígértek bővebb tájékoztatást.

Ahogy az Index korábban írta, a 4iG a jegybanki kötvényeken keresztül finanszírozná a T-Systems megvásárlását, és a korábban Mészáros Lőrinc jobbkezeként ismert Jászai Gellért érdekeltségében lévő kisebb magyar cég így tudná megvásárolni a piaci források szerint 50 milliárd forint értékkel bíró céget a Magyar Telekomtól. A jegybanktól akár 20 milliárd forint forráshoz is juthat a szeptemberi kötvénykibocsátása után az informatikai cég.

A 4iG júliusban nyert egy 900 milliós közbeszerzést a MÁV-on keresztül, majd a Volán és a vasúttársaság jegyrendszerének fejlesztését is elnyerte, azt már 11 milliárd értékben, valamint a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal 1.9 milliárdos közbeszerzését is elnyerték. A cég felívelésének hátteréről itt írtunk.

Rovatok