Index Vakbarát Hírportál

Kásler felsorolta a népességfogyás okait: illuminátusok, szabados életvitel, hagyományok rombolása

2019. szeptember 5., csütörtök 15:37

“A demográfiai folyamatok követése, értelmezése sorskérdés, meg kell értenünk, mi történt a társadalommal az illuminátusoktól és izmusoktól kezdve a hagyományos értékek rombolásáig, a napnyugati országok alkonyán keresztül a szabados életvitelen át egészen a klasszikus értékek rombolásáig“ – mondta Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter a III. Budapesti Demográfiai Csúcson csütörtökön, a Várkert Bazárban.

Kásler szerint ez a történelmi, filozófiai értelmezés segíthet megérteni a demográfiai helyzetet, ugyanis

látszik, hogy Nyugaton “a klasszikus értékek meglazulása a társadalom szövetét is meglazította szemben a napkeleti nagy tradíciójú, hagyományukat, vallásukat, hitüket őrző országokkal”.

Ezt szerinte Orbán Viktor is “megfogalmazta már filozófiai mélységgel”, amikor arról beszélt, hogy vissza kell térni a gyökerekhez, a keresztény értékekhez, hithez, családhoz, hagyományokhoz, az ősök és leszármazottak tiszteletéhez.

Kásler szerint az asszonyok akkor szülnek, ha akarnak. És akkor akarnak, ha úgy nevelik őket, hogy a család, a gyerek érték, amivel a teremtés célját valósítják meg. “Egy anya az emberi faj fennmaradásáról gondoskodik, és a DNS-ben él tovább az utódai születése után” – mondta.

A nemzetközi konferencia közönségének elmondta, hogy a 2010 óta Magyarországon bevezetett kormányzati családpolitikai intézkedéseknek 3 pillére van, az első jogi alap, amit az alkotmányban olvasható, a második a családtámogatási rendszer, a harmadik pedig az oktatás, és nevelés.

A családpártiak kisebbségben vannak

Kásler után “a rendezvény háziasszonyaként” bemutatott Novák Katalin, családpolitikáért felelős államtitkár megköszönte a közönség figyelmét. “Négy különböző kontinens  országainak miniszterei beszéltek előttem”, mondta az Emmi szervezésében megvalósult demográfiai csúcsról csütörtök délutáni előadóiről. Szerinte fontos, hogy olyanok szóljanak hozzá, akik kormányzati pozícióban vannak.

Novák elmondta, hogy a családpárti erők kisebbségben vannak a világban, ha azt nézzük hányan vannak kormányon, hányan ellenzékben, ezért szeretné Magyarország támogatni ezeket az erőket.

“Engedjék meg hadd mondjak egyet a konkrét családpolitikai intézkedések közül, mert ezt nagy meglepetéssel fogadják, máshol a világon sehol nincs ilyen: Magyarországon jövő év január elsejétől a nőknek a 4. gyerekük után soha nem kell egyetlen forint személyi jövedelemadót sem fizetni” – emelte ki a magyar kormány családvédelmi akciótervében meghirdetett intézkedést. Novák szerint, amióta bejelentették ezt a lehetőséget, sokan szeretnének Magyarországra költözni.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 2015. és 2017. után csütörtökön harmadik alkalommal szervezett nemzetközi tanácskozást a demográfiai folyamatokról. Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök is beszélt.

(Borítókép: Kásler Miklós beszél  III. Budapesti Demográfiai Csúcson - fotó: Bődey János / Index)

Rovatok